Aktualno

Tina, najmlajša članica Trbižanovih, je bila lani, natančneje 12. Septembra okronana kot Vipavska vinkska kraljica in v tej vlogi po svojih najboljših močeh predstavlja tako vipavska vina kot tudi Vipavsko dolino v celoti. Za njo so že številni nastopi, obiski in prireditve.

Tina bi svojo kraljičino vlogo na kratko predstavila
» Pridobitev naziva Vipavska vinska kraljica mi pomeni zelo veliko. Vlogo vinska kraljice sem vzela zelo resno, s polno idejami in željami po spoznavanju tako vinorodnih kot tudi nevinorodnih dežel, številna popotovanja in okušanje dobre slovenske rujne kaplice. Za menoj je že kar nekaj nastopov, udeležb na različnih vinskih festivalih, številne prireditve in dogodki. Poleg udeležb na dogodkih v neposredni povezavi z vinom in vinogradi, sem se udeležila tudi kar nekaj dogodkov, kjer ni bilo vino in trte glavna nit dogodka. Priznati moram, da sem bila povsod kjer sem potovala in bila prisotna zelo lepo sprejeta. Septembra se bom od naziva Vipavska vinska kraljica poslovila, poleg obleke, lente ter nakita, ki je bil izdelan prav meni v čast, mi bodo v spominu ostlai prečudoviti dogodki, ljudje ki sem jih spoznala v tem letu, številna popotovanja in dan, ko bom predala krono bo zame kar težak, saj se v poslanstvu kraljevanja res dobro počutim in rada se bom spominjala poslanstva Vipavske vinske kraljice.«

Ob tej priložnosti se je Vinska klet –TRTA- 1949 odločila, da Pinelo letnika 2010 nameni Tini, in jo napolni kot »kraljičino pinelo«. Pri tej pineli Tina rada večkrat poudari, da je to vino navzven in navznoter odraz tega kar je Tina sama. Kaj vse se skriva za temi besedami, pa je najboljše, da se kar sami prepričate in preizkusite pinelo kar na Planini,pri Trbižanovih.

 

 

 

 

 

 
© 2010 Vinska klet Trta 1949, in TRS Mehanizacija, vse pravice pridržane