Vinska
Kraljica

TRTA
TRS
Kraljica

KRALJICA

Tina Trbižan je bila 12. septembra 2010 okronana kot Vipavska vinska kraljica in je v tej vlogi po svojih najboljših močeh predstavljala tako vipavska vina kot tudi Vipavsko dolino v celoti. Za njo so številni nastopi, obiski in prireditve.

Tina bi svojo kraljičino vlogo na kratko predstavila

»Pridobitev naziva Vipavska vinska kraljica mi je pomenil zelo veliko. Vlogo vinska kraljice sem vzela zelo resno, s polno idejami in željami po spoznavanju tako vinorodnih kot tudi ne-vinorodnih dežel, številna popotovanja in okušanje dobre slovenske rujne kapljice. Za menoj je kar nekaj nastopov, udeležb na različnih vinskih festivalih, številne prireditve in dogodki. Poleg udeležb na dogodkih v neposredni povezavi z vinom in vinogradi, sem se udeležila tudi kar nekaj dogodkov, kjer ni bilo vino in trte glavna nit dogodka. Priznati moram, da sem bila povsod kjer sem potovala in bila prisotna zelo lepo sprejeta. Septembra 2011 sem se od naziva Vipavska vinska kraljica poslovila, poleg obleke, lente ter nakita, ki je bil izdelan prav meni v čast, mi bodo v spominu ostali prečudoviti dogodki, ljudje ki sem jih spoznala v tem letu, številna popotovanja in dan, ko sem predala krono je bil zame kar težak, saj sem se v poslanstvu kraljevanja res dobro počutila in rada se bom spominjala poslanstva Vipavske vinske kraljice.«

Ob tej priložnosti se je Vinska klet TRTA 1949 odločila, da Pinelo letnika 2010 nameni Tini in jo napolni kot »kraljičino Pinelo«. Pri tej Pineli je Tina rada večkrat poudarila, da je bilo to vino navzven in navznoter odraz tega, kar je tudi Tina sama.

Kontakt

Najdete nas na spodnjem naslovu

Naslov:

Planina 23
5270 Ajdovščina
Slovenija

Email:

trta.1949@gmail.com

Telefon:

05 3642 582
041 693 060 Srečko
041 945 858 Borut